maandag 26 januari 2015


NIEUWSBRIEF
UITNODIGING-UITNODIGING-UITNODIGING-UITNODIGING-UITNODIGING-UITNODIGING-UITNODIGING
EXPOSITIE
Twee portretschilders

Marjanne Beeuwkes

en

Hanneke Naterop

exposeren vanaf 1 februari in de galerie van
KUNSTPUNT RIJNSTREEK, Wilhelminalaan 1, 2405 EB Alphen aan den Rijn
De opening is om 15:00 uur - U BENT VAN HARTE WELKOM
Marjanne Beeuwkes
Marjanne is een Alphense kunstenares. Zij volgde o.a. een opleiding aan de Gerrit Rietveld academie. Wij exposeren nu een serie van haar portretten geschilderd in Oost-Indische inkt.
Op haar website marjannebeeuwkes.com zegt zij daarover het volgende:
"Door veel naar gezichten te kijken en door mijn fascinatie voor het karakter van de mens achter het gezicht, is deze serie portretten ontstaan. De gezichten komen tevoorschijn vanuit mijn herinnering en mijn fantasie, en zijn zonder aarzeling op papier 'neerge-inkt', waarbij expressie en emotie het karakter van het portret bepalen."
Maar er gaat meer schuil achter deze kunstenares dan alleen portretten, zoals wij u waarschijnlijk dit jaar nog in een andere expositie zullen laten zien.
Hanneke Naterop
Hanneke studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.
Op haar website hannekenaterop.com is het volgende te lezen:
"Zij werkt in Alphen aan den Rijn als professioneel beeldend kunstenaar en docent model- en portrettekenen/schilderen. Haar beeldend werk bestaat voor een groot deel uit realistisch geschilderde portretten. In haar nieuwste werk zoals 'Dream' voegt ze symbolen toe die verwijzen naar de wereld achter de dingen. In haar artistieke zoektocht probeert ze realiteit , ruimte en innerlijk te vinden en deze te verbinden. Daarbij maakt zij gebruik van abstracte elementen, textuur en gedempte tonen. Huid, diepte, verstilling, realisme-abstractie zijn haar kenmerkende thema's. Hierdoor toont zich in haar werk een bijzondere gelaagdheid."
Bezoek hun website om een goede indruk van hun werk te krijgen:
www.hannekenaterop.com
www.marjannebeeuwkes.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten